Hvad er medicinsk cannabis?

Den dag i dag bruges medicinsk cannabis i en meget bred betegnelse, det vil sige at der er mange forskellige former for medicinsk cannabis. Det kan være alt fra tabletter, kapsler til cannabisolie og cannabisblomster. Fælles for alle er dog at produkterne indeholder enten dele af cannabis planten (altså aktive stoffer) eller syntetiske cannabinoider.

Er medicinsk cannabis lovligt i Danmark?

Ja. Medicinsk cannabis er lovligt i dagens Danmark. Der findes selvfølgelig en masse strenge restriktioner som skal følges, men det er muligt at købe medicinsk cannabis i Danmark. Der findes dog også en masse udenlandske webshops som prøver at sælge ikke godkendt medicinsk cannabis, som du skal være ekstra opmærksom på. Ikke nok med at det ikke er lovligt i Danmark, men du kan desværre heller ikke altid vide dig helt sikker på hvad de indeholder. Derfor skal du holde dig til den godkendte medicin og sørge for ikke at få din medicinske cannabis fra udlandet. Hvis du har lyst til at læse mere om godkendt cannabis medicin, så henviser vi til lægemiddelstyrelsens hjemmeside som har en rigtig god artikel du kan læse mere om her.

Hvad kan medicinsk cannabis anvendes til?

Igennem flere studier og undersøgelser, har det vist sig at medicinsk cannabis potentielt kan afhjælpe flere sygdomme og tilstande. Områder såsom depression, angst, epilepsi og stærke smerter er alle områder hvorpå medicinsk cannabis potentielt kan hjælpe. Flere undersøgelser har også vist at sygdomme som Parkinsons og Alzheimers kan have en positiv effekt ved brugen af medicinsk cannabis. Der findes et væld af undersøgelser og studier, som er yderst interessante at nærlæse. Skulle du have en interesse, er du velkommen til at tage kontakt til os, så vi kan henvise dig til de rette kilder.

En anden interessant måde at se medicinsk cannabis på, er at det jo også kan hjælpe de pårørende som er tæt på den givne situation. Hvis man kan se resultater, at personen der bruger medicinsk cannabis rent faktisk får det bedre og har en bedre hverdag, jamen så slipper man også for en masse bekymringer og stress som kan gøre hverdagen ekstra svær. Derfor er der også mange pårørende som faktisk selv laver en masse research og prøver at finde alternative løsninger. Dette er et rigtig positivt tegn, og man kan selvfølgelig håbe på det sker endnu mere fremadrettet.

Kan man blive afhængig af medicinsk cannabis?

Størstedelen af de undersøgelser der findes omkring medicinsk cannabis viser at der er en ekstrem lav risiko for at blive afhængig, så længe man sørger for at følge vejledningerne og det tages i de doser som er anbefalet. Der har dog været tilfælde hvor der kom nogen psykiske afhængigheder hos enkelte brugere, som i sidste ende medfører et misbrug. I de enkelte tilfælde har der dog været tale om personer som ikke har brugt medicinsk cannabis efter vejledninger og anbefalinger. Det er også noget man kan se med normal medicin, hvis man selv vælger at ”misbruge” det. Derfor, husk altid at følge dine instruktioner nøje og vær hele tiden klar til at lytte til din krop og dit sind.

Forfatter: Rasmus Hansen
Rasmus har igennem de sidste 6 år arbejdet med en masse forskellige opgaver som digital konsulent. Hans arbejdsområder her hos os er meget forskellige og han afdækker mange af vores vigtige fokusområder. Rasmus har en MBA uddannelse bag sig samt en masse erfaring lige fra små start-ups til helt store virksomheder. Hans uddannelse kombineret med hans erfaring gør at Rasmus har en god forståelse for business, fokus på fakta og sørger for at komme direkte til sagen. Som digital konsulent har Rasmus arbejdet med hjemmesider, SEO, tekster, blogs m.m. i mange år og har derfor hele tiden fingeren på pulsen.

Udgivet i Svar om CBD.